Компанията Lucasfilm (Лукасфилм“) обяви три нови филма от космическата сага Междузвездни войни. Новината

...
Компанията Lucasfilm (Лукасфилм“) обяви три нови филма от космическата сага Междузвездни войни. Новината
Коментари Харесай

Страхотна новина за безбройните фенове на Междузвездни войни

Компанията Lucasfilm ( " Лукасфилм “) обяви три нови кино лентата от космическата сага " Междузвездни войни ". Новината беше обявена в границите на европейското честване за 2023 година на " Междузвездни войни “ в Лондон от президента на филмовото студио Катлийн Кенеди. В един от филмите актрисата Дейзи Ридли още веднъж ще е в ролята на Рей, която е главната героиня в последната трилогия от паметната галактическа сага. Английската актриса, известна с водещата роля на Рей в поредицата Междузвездни войни – Силата се пробужда (2015), Последните джедаи (2017) и Възходът на Скайуокър (2019) израства в Лондон в фамилията на фотограф и маркетингова директорка. През 2014 година е определена за ролята на Рей в поредицата Междузвездни войни.

Цели три нови кино лентата ще чакаме с неспокойствие, като действието на всеки един от тях ще се развива в изцяло друг времеви интервал. Катлийн Кенеди разгласи, че цялата галактика на " Междузвездни войни " ще се разшири с две изцяло нови времеви столетия. Първата ще се споделя New Jedi Order ( " Новият джедайски медал " ) и е обвързвана с потвърждението, че ще забележим още веднъж Дейзи Ридли в ролята на Рей. Disney и Lucasfilm оповестиха, че основната актриса в последната трилогия на " Междузвездни войни " ще се завърне, с цел да взе участие в продължение на " Епизод IX - Възходът на Скайуокър ". 

Действието ще се развива към 15 години след края на последния филм и ще споделя за опитите на Рей да построи отначало ордена на джедаите. Зад режисьорското кормило ще застане канадският публицист и режисьор и притежател на " Оскар “ Шармин Обейд-Чиной. Премиерата му е планувана за 2025 година. 

Пакистанският публицист и режисьор Шармийн Обейд-Чиной " Момиче в реката: Цената на прошката “ завоюва премията за най-хубав документален късометражен филм на 88-те награди " Оскар “. Чрез своя документален филм режисьорката споделя историята на осемнадесетгодишна Саба, която се влюбила и избягала, била набелязана от татко си и чичо си, само че оживяла. Това бе втора победа за Шармийн, която преди този момент завоюва Оскар в същата категория през 2011 година за " Спасяване на лицето ".

Вторият филм, който бе разгласен на събитието Star Wars Celebration, ще споделя за появяването на Силата и първия джедай, научил се да я употребява. The Down of the Jedi ( " Зората на джедаите " ) ще бъде най-ранната ера в историята на " Междузвездни войни " и действието ще се развива 25 000 години преди събитията от всички филми и сериали до момента. Режисьор на бъдещия план ще бъде Джеймс Манголд.

Действието на последния разгласен филм ще се развива в ерата на " Новата република ", паралелно със сериалите The Mandalorian и The Book of Boba Fett. Режисьор ще бъде Дейв Филони ( " Мандалорианецът “, " Асока “). Филмът на Филони ще " даде свършек на взаимосвързаните истории, разказани в " Мандалорианецът “, " Книгата на Боба Фет “, " Асока “ и други сериали на Disney+.

Трите кино лентата съставляват връщане на целия франчайз към кината след няколкогодишна пауза. 

" Джордж Лукас сътвори " Междузвездни войни “, с цел да се движи напред и обратно по една митологична времева линия. Сега се стремим да разтеглим тази времева линия, изграждайки богато бъдеще, разширявайки сегашното, навлизайки надълбоко в предишното. Искаме да разкажем нашите истории, и сме разчувствани, че работим с някои от най-хубавите и най-страстни режисьори по планове, които ще обзет предишното, сегашното и бъдещето “, каза Катлийн Кенеди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР